05.05.2023

RE|CORE: licht uit, spot aan!

Gisteren werden de iconische RECOR-neonletters tijdelijk gedoofd en van het dak van het kantoorgebouw gehesen: een symbolisch moment.
 
Rond de middag zweeft de drie meter hoge letter R door de lucht, aannemer Aertssen Group brengt de letters met uiterste precisie één voor één veilig aan de grond. Maar laat het duidelijk zijn: de authentieke letters komen na renovatie terug, zij het in een nieuw jasje.
 
De neonletters vormen de perfecte metafoor voor de ambities die Futurn en NV Mathieu Gijbels met RE|CORE voor ogen hebben: we herontwikkelen de site tot een hedendaagse, multifunctionele bedrijvencampus, mét respect voor de geschiedenis. 
  
Het gerenoveerde kantoorgebouw, naar het ontwerp van 'UAU'​ collectiv, zal ruimte bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar een unieke, inspirerende plek om te ondernemen. Om het kenmerkende gebouw en de site eer aan te doen, willen we er dan ook op toezien dat het gebouw een renovatie krijgt die de oorspronkelijke uitstraling en architectuur behoudt en versterkt.

De commercialisatie wordt vanaf juni 2023 opgestart. In het eerste kwartaal van 2024 willen we de eerste bedrijven ontvangen.