14.04.2022

Lege hal op Recorsite wordt omgebouwd tot eventlocatie

Op de Recor-site in Hasselt komt een eventlocatie voor 1.500 mensen. Een testproject van het eventbedrijf Total-e uit Beringen dat licht, geluid en decors voor evenementen levert. Een van de grote hallen wordt omgebouwd tot een grote dansruimte met lounge.

Na opvangruimtes voor Oekraïense vluchtelingen, is er nu een tweede nieuwe bestemming voor de RECOR-site in Hasselt. Dat schrijft het Belang van Limburg. Total-e uit Beringen bouwt er een ruimte om tot eventlocatie die vanaf volgende week in gebruik wordt genomen. De hal krijgt ook een nieuwe benaming: 'The Venue'.

Total-e is een totaalleverancier van licht, geluid, video, decors, meubilair en keukenmateriaal voor alle denkbare events. Het bedrijf vervoert dat materiaal naar verschillende event- en bedrijfslocaties in de Benelux. Maar door corona hebben verschillende personeelsleden het bedrijf verlaten. Nu ook de dieselprijzen stijgen, start het bedrijf met een testproject: een instapklare eventruimte waar evenementen tot 1.500 mensen kunnen doorgaan. 

Door deze manier van werken bespaart het bedrijf op transport- en montagekosten, vertelt CEO Jeroen Meermans: "Bij een evenement gaat 50 procent van de kosten naar vervoer, monteren en demonteren, die kosten besparen we nu, waardoor de klant meer krijgt voor minder geld."

De plannen zijn groot: een dinergedeelte, een receptie- en feestgedeelte, een inkomhal en een zomerbar. De foto's tonen hoe het eruit zal zien, maar op dit moment is het nog een vrij lege hal: "Licht en projectie doen heel veel. En aangezien we daar een groot aanbod van hebben, kunnen we het veel gezelliger maken en de setting ook wat veranderen in functie van het feest", zegt Jeroen.  

Total-e is nu bezig met de ombouw van een grote ruimte op de RECOR-site. Jeroen Meermans: "De ruimtes zijn van enorme omvang, door de geschiedenis van RECOR hebben ze ook een bepaald karakter. Het zijn geen strakke betonnen of metalen gebouwen. En dat in clash met ons modern meubilair en de moderne technieken geeft een uniek geheel." Achter de hal ligt ook een parking waar zeker 1000 auto's op kunnen, ook dat is een groot voordeel voor het project. 

Het zijn geen strakke metalen of betonnen gebouwen, en door de clash met ons modern meubilair en de moderne technieken krijg je een uniek geheel